Alegeri europarlamentare și locale comasate în iunie 2024. Liste comune doar la europarlamentare

PSD și PNL au ajuns la un consens privind calendarul electoral al anului 2024. Liderii celor două partide, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat comasarea alegerilor europarlamentare și locale în luna iunie. Vor fi liste comune PSD-PNL doar la europarlamentare.

Potrivit declarațiilor liderilor celor două partide în cadrul alegerilor europarlamentare, cele două partide vor colabora prin liste comune pentru Parlamentul European, în timp ce pentru alegerile locale, fiecare filială va candida separat, valorificând forțele proprii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„A fost o decizie care a presupus de la sine asumarea responsabilității politice, care vizează stabilitatea țării, coerența actului de guvernare și ține coint de interesul cetățenilor româniei și contextului de securitate.

Din discuțiile pe care le-am avut românii își doresc stabilitate, își doresc liniște. E absolut necesar ca în anumite momente partidele să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgolii pentru ceea ce înseamnă interesul românilor și stabilitatea țării.” – a declarat Nicolae Ciucă

PUBLICITATE