Oficial: 9 morți în incendiul izbucnit la secția ATI

ACTUALIZARE: Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că șapte pacienți au murit vineri în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, nu nouă, așa cum au comunicat „greșit” cei de la IGSU.

„Va comunic oficial azi cifra corecta, vorbim de 7 persoane care si-au pierdut viata, 5 in spital si 2 dupa ce au fost transferati. Initial, cei care au comunicat au gresit spunand ca 7 sunt in spital si 2 relocati, acesta este motivul pentru care au gresit”, a indicat ministrul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

9 pacienți au murit într-un incendiu izbucnit, în această dimineață, la Secția de terapie intensivă (ATI) a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde erau internate 10 persoane, a anunțat autoritățile.

Informațiile oficiale transmise de Departamentul pentru Situații de Urgență:

  • Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID.
  • Sunt 9 pacienți decedați.
  • Întregul spital a fost evacuat.
  • Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.
  • Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților.
  • Misiunea este în dinamica, revenim cu detalii pe parcurs.

Reamintim că un incendiu a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 9:45, la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Ministerul Sănătății a transmis că se aflau internate în unitatea sanitară 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

După incendiul de la Piatra-Neamț, controlul la secțiile ATI a scos la iveală problemele grave ale spitalelor, inclusiv la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Potrivit raportului de la aceas dată, la Constanța „instalatiile electrice se exploatează cu defecțiuni, improvizaţii sau în condiţii în care se generează supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor. Nu funcționează instalatiile de detectie, semnalizare si avertizare a incendiilor”

PUBLICITATE