Odată cu prima zăpadă au început și accidentele grave în Neamț

Vineri, 27.11.2015, la ora 12:05, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că s-a produs un accident rutier între două autoturisme, în localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. La locul indicat s-au deplasat două echipaje de descarcerare şi echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ, constatând că singura persoană aflată într-unul din autoturismele implicate în accident, un bărbat în vârstă de 23 de ani, a suferit un traumatism la umărul drept şi un traumatism cranio-cerebral. Tânărul a fost preluat de echipajul SMURD şi transportat la spital.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

foto: ziarpiatraneamt.ro


Ieri, 26.11.2015, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că la intersecţia străzilor Mărăşeşti cu Petru Rareş din Târgu Neamț a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei femei de 64 de ani.
Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 37 de ani, din Răucești conducea un autoturism pe str. Mărăşeşti nu s-ar fi asigurat la efectuarea virajului la stânga pentru a intra pe str. Petru Rareş, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 50 de ani, din Târgu Neamț, a cărei pasageră a fost rănită. Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscopic , rezultatele fiind negative.

În ziua de 26.11.2015, Poliţia mun. Roman a fost sesizată despre faptul că o tânără de 18 ani, din Tămășeni a fost victima unui accident de circulaţie produs pe b-dul Republicii.
Din primele cercetări se pare că în timp ce o femeie de 44 de ani, din Roman conducea un autoturism pe B-dul Republicii a surprins și accidentat o tânără de 18 ani, care se afla în traversarea străzii pe marcaj pietonal. Conducătoarea auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În seara zilei de 26.11.2015, polițiștii rutieri din cadrul Poliției or. Bicaz au intervenit în soluționarea unui accident rutier, soldat cu rănirea unei femei de 58 de ani, din Bicaz.
Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 37 ani din Bicaz conducea un autoturism pe DN15, având din direcția de mers Bicaz-Poiana Teiului, într-o curbă la dreapta nu ar fi adaptat viteza la carosabilul acoperit cu zăpadă, a derapat și a intrat pe contrasens intrând în coliziune cu un autovehiculul care circula din sensul opus de mers.
În urma impactului a rezultat rănirea pasagerei din autoturismul condus de bărbatul de 37 de ani, iar conducătorii auto nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Joi, 26.11.2015, la ora 18:48, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că un autobuz în care se aflau 15 persoane risca să ajungă în şanţ, având în vedere carosabilul acoperit cu gheaţă. Autobuzul se afla în comuna Mărgineni, pe DJ 157, deplasându-se către Piatra Neamţ. Cei trei pompieri, care s-au deplasat cu un autocamion de intervenţie, au împrăştiat nisip, adus de o firmă privată, au repus autobuzul pe calea de circulaţie (el fiind practic de-a curmezişul căii rutiere) şi l-au tractat pentru a trece în siguranţă panta imediat următoare în deplasarea către municipiul Piatra Neamţ.

Reluăm sfaturile de prevenire a accidentelor rutiere datorate condiţiilor meteo defavorabile. Pe timp de iarnă sunt necesare măsuri speciale de precauţie!
– Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare şi de dezaburire sunt în stare de funcţionare!
– Dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece sau cu lanţuri antiderapante. Autovehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone trebuie să fie dotate cu lopată, materiale şi lanţuri antiderapante.
– Distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă, care să permită oprirea în timp util în cazul sesizării unui pericol, atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, frânare care duce la derapare!
– În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi şi nu prea se asigură la traversare!
– Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului! În condiţii de zăpadă şi polei, renunţaţi pe cât posibil la pedala de frână. Folosiţi cu precădere frâna de motor!

PUBLICITATE