Oana Bulai, despre ultimele decizii ale Guvernului Cîțu: ”Lucrurile nu arată bine deloc!”

Deputatul nemțean Oana Bulai, face o analiză a ceea ce se întâmplă în aceste zile la Palatul Victoria, legat de deciziile pe care premierul Cîțu le-a luat sau urmează să le ia, iar concluzia parlamentarului nemțean este că lucrurile nu arată bine deloc.

Ultimele zile au fost unele de bucurie și sărbătoare pentru fiecare dintre noi. Și pentru mine la fel. Dar, printre un fel de mâncare pregătit cu mama, o poveste de când eram mică a tatei spusă băiatului meu, nu am putut să mă abțin de la a mă uita la ce decizii ia Guvernul nostru, cum va arăta anul economic viitor, pentru că viitorul nu sună deloc bine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Care sunt concluziile mele?

În primul rând, am trecut și Crăciunul și nu avem un buget pentru anul 2021! Asta în condițiile în care ne povesteau președintele Iohannis și Guvernul PNL că bugetul va fi gata imediat după învestire. Surpriză! Nu există!

Apoi alt lucru care mă neliniște este deficitul bugetar de 7%!!! Asta având în vedere că dl Cîțu ne povestea de revenirea în V a economiei.

Dar șocul cel mai mare vine de la Ministerul Finanțelor, cel care a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență care modifică mai multe acte legislative ce ar trebui aprobat în ședința executivului de astăzi.

Proiectul amână mai multe creșteri de salarii, pensii, indemnizații și bugete ce ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021!

Acestei Ordonanțe i se adaugă informațiile că salariile bugetarilor vor fi plafonate anul viitor, iar Guvernul are de gând să majoreze alocațiile doar cu 10 la sută de la 1 ianuarie (alocații care ar fi trebuit dublate din august), iar punctul de pensie va crește doae cu 8 la sută, dar din luna septembrie, în condițiile în care ar fi trebuit să fie majorate cu 40% din acest an!!!!

Un lucru vă spun, dragii mei, lucrurile nu arată bine deloc! Dar vă asigur că, din Parlament, vă voi reprezenta cu demnitate și respect! Nu voi permite nimănui să îi umilească pe nemțeni!” – este mesajul Oanei Bulai, deputat PSD de Neamț.

PUBLICITATE