Oamenii străzii refuză centrul de cazare al Primăriei. Preferă să stea în ger (FOTO)

În ciuda temperaturilor extrem de scăzute, majoritatea persoanelor fără adăpost din Piatra Neamț refuză cazarea oferită de autorități în adăpostul specializat din cartierul Speranța.

Într-o seară geroasă, cu temperaturi de până la minus 12 grade Celsius, majoritatea persoanelor fără adăpost din municipiul Piatra Neamț au ales să își petreacă noaptea în adăposturi improvizate, refuzând cazarea în adăpostul oferit de autorități în cartierul Speranța.

Patru echipaje ale Poliției Locale Piatra Neamț, alături de reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială, au verificat marți, 9 ianuarie, între orele 18:00 și 21:00, locațiile cunoscute unde se adăpostesc persoanele fără locuință.

În urma acestei acțiuni, au fost legitimate 18 persoane fără adăpost, însă doar una a acceptat să fie transportată la centrul din cartierul Speranța. Restul persoanelor au refuzat sprijinul oferit de autorități, preferând să rămână în condițiile lor actuale.

„Mai multe persoane fără adăpost ce trăiesc pe străzile municipiului Piatra Neamț au refuzat cazarea în adăpostul de la Speranța, preferând să-și petreacă noaptea în adăposturi improvizate, afară, la – 12 grade celsius.

Patru echipaje ale Poliției Locale Piatra Neamț, însoțite de reprezentanții Direcției de Asistență Socială au ”periat” toate punctele cunoscute din oraș, unde de obicei își petrec timpul oamenii străzii, marți, 09.01.2024, între ora 18.00 și 21.00.

Cu această ocazie au fost legitimate 18 persoane fără adăpost, însă doar una a fost de acord să fie transportată la centrul specializat din cartierul Speranța, restul refuzând sprijinul acordat de autorități celor cu nevoi speciale.

Astfel de acțiuni vor continua și în următoarea perioadă, iar cetățenii care observă oameni fără adăpost care nu mai fac față temperaturilor scăzute de pe timpul nopții, au posibilitatea de a anunța Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233231300, în vederea luării măsurilor specifice ce se impun în astfel de cazuri.

Reamintim că adăpostul de noapte, gestionat de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț, dispune de toate condițiile necesare, persoanele cazate acolo beneficiind de o masă caldă, servicii de curățenie și chiar medicamente.” – a transmis Poliția Locală Piatra-Neamț

PUBLICITATE