O unitate de producție va construi la Piatra-Neamț 600 de microbuze pe an! – VIDEO

Compania românească VAG Bus, cunoscută pentru transformarea microbuzelor de transport persoane, continuă să-și extindă capacitățile de producție și să investească pentru viitor, în ciuda contextului economic actual.

Cu o creștere sustenabilă în ultimii ani, VAG Bus anunță construirea unei noi unități de producție care va tripla cifra de afaceri a companiei în doar doi ani, informează mesajul.ro care citează zf.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul construirii noii fabrici a VAG Bus a atins deja un avans de 70%, iar managerii sunt încrezători că aceasta va fi operațională în 2024. Fabrica, amplasată strategic la intrarea în Piatra-Neamț dinspre Bacău, va dispune de acces facil la drumul național DN15 și la calea ferată, facilitând astfel transportul materiilor prime și al produselor finite.

Noua unitate industrială avansată va avea o capacitate anuală de producție de 600 de microbuze, sporind semnificativ operațiunile VAG Bus și contribuind la dezvoltarea economică locală prin crearea de locuri de muncă.

Compania rămâne concentrată pe producerea de microbuze durabile, cu accent pe siguranță, confort și fiabilitate.
În plus, VAG Bus se remarcă și ca pionier în domeniul vehiculelor electrice. În 2023, a lansat primul microbuz electric din România cu ancoraje proprii, cu o capacitate de 9+1 locuri, oferind astfel o alternativă sustenabilă pentru transportul de pasageri.

Acest pas înainte tehnologic reprezintă și un angajament pentru protecția mediului, în conformitate cu tendințele actuale de tranziție către energiile regenerabile.

Noul microbuz electric a fost bine primit de clienți, atrăgând o cerere semnificativă încă de la lansarea sa pe piață. Cu această inovație, VAG Bus se aliniază cu eforturile globale de reducere a emisiilor de carbon și promovare a mobilității durabile.

Pe plan internațional, VAG Bus exportă în diverse țări din Uniunea Europeană și Orientul Mijlociu, colaborând cu producători de top precum Mercedes Benz, Man și Renault.

Zilele acestea, compania participă la Busworld Brussels 2023, un eveniment de anvergură la care vor fi prezente mari companii din industria autobuzelor și microbuzelor. Aici, VAG Bus va expune cele mai inovatoare produse și va dezvolta relații cu potențiali parteneri și colaboratori.

”Ne dorim ca Busworld să reprezinte un moment de cotitură şi să acoperim treptat întreaga piaţă europeană, şi poate să ducem exporturile şi pe alte continente. Pentru aceasta ne-am pregătit foarte bine în vederea Busworld, cu câteva microbuze deosebite pe care dorim să le expunem”, a declarat pentru sursa citată Cristian Vornicu, Director General al VAG Bus.

Fondatorul şi CEO-ul, Tudor Şerban, subliniază că „VAG Bus este mult mai mult decât o afacere – este o şansă pentru a redefini viitorul, pentru a construi o lume mai bună şi pentru a inspira generaţiile ce vor urma.”

PUBLICITATE