O tânără din Piatra-Neamț candidează pentru parlamentul german

O tânără de 27 de ani, din Piatra-Neamț, candidează pentru parlamentul german.

Ana-Maria Trăsnea s-a mutat la 13 ani din Piatra-Neamț la Berlin (în anul 2007), iar acum candidează pentru Bundestag din partea Partidului Social-Democrat (SPD)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mama ei a plecat din Piatra Neamț deja în anul 2002, la scurt timp după abrogarea regimului de vize pentru spațiul Schengen. Era divorțată și a găsit, în căutarea unei vieți mai bune pentru ea și cele două fiice, un loc de muncă la Berlin, în gastronomie.

Fetele au rămas la Piatra Neamț, îngrijite de o mătușă. Au trăit experiența euro-generației ‘Singur acasă’ timp de cinci ani de zile. Doar în vara anului 2007, Ana-Maria și sora ei s-au putut muta la mama lor la Berlin.

S-a născut în România și a venit la Berlin la 13 ani. Mama ei lucra deja de mai mult timp la un restaurant. La început, Ana-Maria știa doar câteva cuvinte în germană. După un singur an de școală la Berlin a ajuns printre primii din clasă. La școală a trecut și prin experiențe de bullying și agresiuni rasiste.” – este prezentată Ana-Maria pe Deutsche Welle

În vârstă de 27 de ani, Ana-Maria este activă în politica comunală de aproape un deceniu și una dintre cele mai remarcabile candidate pentru Bundestag din capitala germană.

Mai multe puteți citi AICI

PUBLICITATE