O tânără din Neamţ, record de operaţii cezariene, la doar 25 de ani

Recordul de naşteri prin cezariană a fost stabilit la maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, de o tânără de doar 25 de ani. Aceasta a ajuns la a şasea intervenţie de acest fel. – anunță Adevărul.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

O tânără în vârstă de 25 de ani, din judeţul Neamţ, a stabilit un record pentru o maternitate din Iaşi. Femeia a ajuns la a şasea operaţie de cezariană, după ce prima naştere a avut-o la vârsta fragedă de doar 15 ani.

„În maternitatea noastră, echipa operatorie formată din specialişti a practicat cea de a 6-a operaţie de cezariană prin care s-a născut un băieţel sănătos de 3.940 grame. Atât mama, cât şi copilul au în prezent o evoluţie bună. Pentru echipa operatorie cazul a fost o provocare, fiind prima pacienta din Maternitatea noastră care a suferit 6 operaţii de cezariană. Numărul maxim de operaţii de cezariană recomandat în literatura de specialitate este de 3, după acest număr riscurile operatorii şi post-operatorii crescând”, a declarat managerul maternităţii ”Elena Doamna”, Gabriel Marinescu.

Ultima operaţie de cezariană s-a încheiat cu naşterea unui băieţel sănătos de 3940 grame, iar atât mama, cât şi copilul au în prezent o evoluţie bună.

Conform specialiştilor, numărul maxim recomandat de naşteri prin cezariană este de trei. Cu cât numărul creşte, cu atât şi complicaţiile pot fi mai multe şi mai grave.

PUBLICITATE