O tânără din Neamț, care credea că este însărcinată deși era virgină, avea o tumoră de 11 kg

Medicii de la Spitalul „Elena Doamna” din Iași au avut parte de un caz extrem de rar luni, 8 mai.

O tânără în vârstă de 21 de ani care pretindea că este virgină s-a prezentat la secția de gastroenterologie cu dureri în zona abdominală și cu ceea ce părea a fi o sarcină la termen. – notează RealitateadeNeamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După o serie de investigații, medicii au descoperit că fata chiar era virgină și că în interiorul său creștea, de fapt, o tumoră imensă care a ajuns să cântărească 11 kilograme.

Tumora se dezvoltase în jurul unuia dintre ovare și crescuse extrem de repede, dându-le tuturor impresia că tânăra este însărcinată.

Știind că este încă virgină, fata a decis să se ducă de una singură la spital pentru a face mai multe investigații, așa a aflat că în interiorul ei creștea o tumoră imensă care îi punea viața în pericol.

Aceasta a fost trimisă de urgență în sala de operație, iar medicii ieșeni au reușit să înlăture tumora, dar și ovarul care fusese practic absorbit, printr-o procedură laparoscopică minim-invazivă. Operația a durat în jur de două ore și jumătate, echipa fiind formată din patru medici. Doctorii au reușit să elimine mai întâi lichidul din interiorul tumorii, aproximativ 10,5 kilograme, salvând celălalt ovar și uterul, astfel încât tânăra va putea rămâne însărcinată pe viitor dacă va dori.

„Cea mai mare parte a tumorii era un chist care avea cam 10,5 kilograme de lichid, iar crusta acestuia mai avea cam jumătate de kilogram. De aceea s-a putut interveni laparoscopic. Noutatea procedurii ţine de faptul că tumora era de dimensiuni mari, pacienta era virgină, iar abdomenul arăta exact ca în cazul unei sarcini la termen. În cazul unei sarcini la termen acesta are 32 de centimetri în diametru, iar acum avea 30 de centimetri”, a declarat dr. Răzvan Socolov, şeful Secţiei de Obstetrică – Ginecologie de la unitatea medicală din Iași.

S-au făcut investigaţii suplimentare pentru ca medicii să fie siguri că nu există markeri tumorali, care să indice existenţa unui cancer, dar pacienta este în momentul de faţă în afara oricărui pericol.

Tânăra de 21 de ani este din judeţul Neamţ, nu are copii şi nu a întreţinut relaţii sexuale niciodată. Le-a spus medicilor care au consultat-o prima dată că a crezut că este o afecţiune care poate fi tratată cu pastile şi de aceea a amânat atât de mult vizita la un specialist.

Doctorul Răzvan Socolov atrage atenţia că inclusiv fetele tinere, care nu au fost active sexual, trebuie să ceară ajutor specializat printr-o programare la spital atunci când apar simptome ciudate la nivelul abdomenului, fiindcă „nu toate cazurile sunt o infecţie simplă”. De asemenea, medicul le sfătuiește pe adolescente să meargă des la medicul ginecolog cel puțin de două ori pe an, pentru a rezolva orice problemă din timp.

Tânăra se află acum în afara oricărui pericol, fiind asigurată de medici că viața ei sexuală nu va fi afectată, iar dacă își va dori copii în viitorul apropiat, va putea rămâne însărcinată fără complicații.

PUBLICITATE