O tânără din județul Neamț se judecă cu Fiscul pentru că nu poate justifica 5,8 milioane de lei!

Fiscul din Iași a descoperit că o tânără femeie din județul Neamț a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. 

Fiscul ieșean a calculat că femeia de afaceri a cheltuit între 2015 și 2017 suma de 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ancheta inspectorilor este complexă și detaliată: i-au luat în calcul și încasări de dobânzi bancare în cuantum de 0,18 lei, notează mesajul.ro care citează reporteris.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru cei 5,8 milioane de lei, Fiscul a stabilit un impozit de 1,2 milioane de lei și i-au pus sechestru pe bunuri mobile și imobile de peste 1,5 milioane de lei.

Femeia a contestat sechestrul, dar a pierdut procesul definitiv. Singura șansă pe care o mai are este judecata dosarului în care cere anularea pe fond a deciziei de impunere.

În 2019, o echipă de verificare din Iași, din cadrul Direcției Persoane Fizice cu Risc Fiscal, a stabilit că are de plătit 1,21 de milioane de lei impozit pe venit estimat suplimentar, dobânzi și penalități de întârziere, suma fiind aferentă celor 5,8 milioane de lei pe care aceasta i-a cheltuit în perioada 1 ianuarie 2015- 31 decembrie 2017 și nu le-a putut justifica proveniența în fața inspectorilor.

În paralel, pentru a se asigura că își vor încasa banii, cei de la Fisc au pus sechestru pe bunuri ale debitoarei: un teren în suprafaţă de 1.487 mp situat în Văleni-Neamț, în valoare de 10.000 lei, un apartament cu suprafaţa de 71,05 mp, situat în municipiul Iaşi şi evaluat la 277.953 lei, veniturile din salarii, evaluate la 5.301 lei/lună, sumele cuvenite dintr-o firmă la care este asociată, în valoare de 1.298.282 lei, precum şi pe conturile ei curente de la două bănci.

Despre acest subiect, atacul.ro scrie că tânăra face parte dintr-o familie implicată în mai multe afaceri, de la stații de sortare pe malul râului Moldova, la lucrări de construcții în Piatra-Neamț dar și o clinică medicală.

Familia dezvoltă proiectul imobiliar de la intrarea în orașul Piatra-Neamț dinspre Roman, pe partea dreaptă, cartierul denumit „Tei”.

PUBLICITATE