O regizoare de film, cu studii în China, este noua consilieră a primarului Carabelea

Primarul Andrei Carabelea continuă să surprindă. E adevărat, nu întotdeauna plăcut, dar este clar că deciziile sale sunt cu totul surprinzătoare și controversate în același timp.

La sfârșitul lunii septembrie, cabinetul primarului s-a mărit cu cel de-al 6-lea consilier, în persoana Andreei Ema Stoian, o tânără care a absolvit cursurile Academniei de film din China.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Încă nu știm cu ce îl va consilia pe Andrei Carabelea tânăra absolventă de film, ne gândim că la cum arată acum municipiul Piatra-Neamț s-ar putea turna o peliculă inspirată din bilanțul primului an de mandat al edilului pietrean.

Menționăm că din punct de vedere profesional și al parcursului carierei, Andreea Ema Stoian stă foarte bine și are un numeros palmares în spate. În guvernul Viorica Dăncilă, ea a fost consiliera unui secretar de stat de la Ministerul Cercetării și Inovării.

Dacă vă întrebați cum a ajuns într-un oraș cu care nu are nicio legătură și să lucreze pentru primarul Carabelea, răspunsul l-am putea găsi în fotografia de ma jos:

Andreea Ema Stoian este apropiată de Sebastian Burduja (mentorul și prietenul lui Andrei Carabelea), printre altele ocupându-se şi de activităţile filialei din Beijing a Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), acolo unde Burduja este președinte de onoare.

Așadar, Carabelea angajează la primărie (acea instituție care promite doar angajări „pe bune”) încă o persoană din cercul de apropiați ai familiei Burduja, după ce în urmă cu câteva luni a angajat un bancher, fost coleg cu Marinel Burduja la Bancorex (vezi articol aici).

Și încă un aspect interesant: primarul nu a ieșit public să se laude cu proaspăta consilieră, așa cum îi este obiceiul, semn că angajarea acesteia pe postul de la primărie poate fi doar de formă, pentru a putea ocupa un alt post, prin transfer, la o instituție a statului (cum se mai practică). În acest caz, primăria municipiului fiind folosită drept „trambulină”.

Piatra-Neamț: 1 an de când Andrei Carabelea a fost ales primar. Bilanțul realizărilor

PUBLICITATE