O parte din clădirea Primăriei Piatra Neamţ, retrocedată către comunitatea evreiască


O parte din clădirea veche a Primăriei Piatra Neamţ a fost retrocedată, printr-o decizie definitivă a instanţei, către foştii proprietari. Clădirea a fost solicitată de comunitatea evreiască reprezentată de Fundaţia „Caritatea”.
Primarul Dragoş Chitic a declarat, miercuri (6 iulie), într-o conferinţă de presă, că a luat legătura cu reprezentanţii fundaţiei şi le-a propus ca municipalitatea să cumpere sau să închirieze respectiva clădire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Reprezentanţii Fundaţiei au dorit o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Piatra Neamţ şi am discutat retrocedarea, închirierea sau cumpărarea clădirii. Niciuna dintre părţi nu s-a opus pentru aceste variante. Aşteptăm pretenţiile pentru cele trei variante, iar Consiliul Local va decide pe care variantă vom merge”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

chitic dragos primarEdilul a adăugat că suprafaţa de 800 metri pătraţi ce trebuie retrocedată face parte dintr-o clădire mai mare, în care îşi desfăşoară activitatea mai multe servicii ale primăriei. Dacă reprezentanţii Fundaţiei ‘Caritatea’ vor accepta vânzarea spaţiului, se va face o evaluare, urmând să fie scăzută valoarea investiţiilor realizate între timp. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la retrocedare, urmând ca proprietarul să achite valoarea investiţiilor. În această ultimă situaţie, primarul Dragoş Chitic a declarat că va muta angajaţii într-un spaţiu, din curtea Primăriei, ocupat acum de angajaţii unei societăţi a Consiliului Local, iar pe aceştia din urmă într-un alt spaţiu al municipalităţii

„La final, Consiliul Local va decide ce variantă va fi. Dacă se decide cumpărarea, suma va fi adăugată la datoria municipiului. Este vorba de o suprafaţă de aproximativ 800 mp şi, dacă se va decide cumpărarea, va trebui să existe o evaluare făcută de o persoană autorizată, după care, împreună cu proprietarul, va trebui să convenim asupra unei plăţi eşanolate. Totuşi, nu trebuie omis faptul că legislaţia obligă noul proprietar să achite investiţiile făcute de Primărie în respectiva clădire”, a adăugat primarul Dragoş Chitic.

PUBLICITATE