O nouă zi de razii și controale în Neamț (FOTO)

Ieri, 08 iulie, în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 14 restaurante, terase, fastfood-uri și societăți comerciale.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 08 iulie, 190 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 56 de societăți comerciale, 36 de locații verificate în cadrul mijloacelor de transport public în comun/mijloace de transport de agrement – trenulețe, trăsuri, telegondole/telecabine/telescaun/etc, precum și 118 de verificări în mijloace de transport public în comun.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 5 sancțiuni aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 1 sancțiune contravențională conform Legii nr. 61/1991în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 6.000 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea constientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit Poliției Locale Piatra-Neamț, în data de 08.07.2020, în urma unei acțiuni executată împreună cu echipaje I.P.J. Neamț și I.J.J. Neamț, în baza O.M.A.I./M.T.I.C. 79/2020, între orele 18.00 – 21.00, pe raza municipiului Piatra Neamț, au fost verificate 90 de mijloace de transport în comun și 217 pasageri. Au fost identificate 6 persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală, Poliția Locală Piatra Neamț aplicând 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.500 de lei, pentru încălcarea art. 65, lit. ”h” din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

PUBLICITATE