O nouă „modă” la Piatra-Neamț: aruncarea hainelor vechi la tomberon (FOTO)

În ultima perioadă de timp, polițiștii locali s-au autosesizat cu privire la un fenomen tot mai des întâlnit: cetățenii care își schimbă garderoba, depozitează hainele pe care nu le mai îmbracă, pe platforma shelterelor. 

Astfel, persoanele fără adăpost au ocazia de a împrăștia respectivele obiecte de vestimentație pe spațiile verzi sau chiar pe stradă, provocând disconfort vizual celorlalți cetățeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Doar în ultimele două săptămâni, în urma monitorizării camerelor de supraveghere amplasate la sheltere, au fost identificate și mai apoi sancționate contravențional, 5 persoane care au depozitat saci cu deșeuri textile pe platforma shelterelor. 

Pentru a se evita amenzile ce pot fi aplicate confom H.C.L. 228/2021, precizăm faptul că deșeurile textile se duc la depozitele speciale ori la containerele gestionate de către Direcția de Asistență Socială în vederea distribuirii acestora persoanelor aflate în nevoie.

Reamintim! 

”Este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurilor râurilor, lacurilor, sprijinite/lângă europubele, sheltere, coșuri de gunoi, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri de orice fel precum: resturi de materiale, gunoi de grajd, obiecte uzate, electrocasnice, obiecte de mobilier, produse textile” – art. 2, lit. „a”, H.C.L. 228/2021.

Nerespectarea prevederilor sus amintite se sancționează contravențional cu amendă de la 1.500 la 2.000 de lei în cazul persoanelor fizice și de la 2.000 la 2.500 de lei în cazul persoanelor juridice.

PUBLICITATE