O nouă lege promulgată: Poliția Locală poate sancționa conducătorii de trotinete electrice

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care permite Poliției locale să sancționeze încălcările normelor rutiere de către utilizatorii de trotinete electrice.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege importantă care extinde atribuțiile Poliției locale în ceea ce privește sancționarea încălcărilor normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Această modificare a fost adusă la Legea nr. 155/2010 și permite polițiștilor locali să constate și să aplice sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de circulație de către diferite categorii de utilizatori, inclusiv pietoni, bicicliști, conducători de mopede, trotinete electrice și vehicule cu tracțiune animală.

Această schimbare legislativă vine în contextul în care utilizarea trotinetelor electrice a cunoscut o creștere semnificativă, necesitând o reglementare mai clară și o responsabilizare a utilizatorilor acestor vehicule.

De asemenea, în Parlament se află în dezbatere un proiect de lege care propune ca persoanele care conduc biciclete sau trotinete electrice pe drumurile publice să aibă cel puțin 16 ani.

În plus, pentru utilizarea trotinetelor electrice în regim de self-service, va fi obligatoriu ca utilizatorii să completeze un chestionar de cinci întrebări privind legislația rutieră în momentul efectuării plății prin aplicație.

PUBLICITATE