O nouă față a educației preșcolare: modernizarea Grădiniței Nr. 2 din Piatra-Neamț (VIDEO)

Grădinița Nr. 2 din Piatra-Neamț a fost redeschisă după o renovare amplă finanțată din fonduri europene, oferind preșcolarilor un spațiu educativ exemplar. Modernizarea include reabilitări interioare și exterioare, precum și dotări de ultimă generație pentru cei 63 de copii.

Mai jos, comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Preșcolarii Grădiniței cu program prelungit Nr. 2 din Piatra-Neamț s-au întors în prima zi după vacanță într-o clădire modernizată complet cu fonduri europene!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Clădirea a fost reabilitată integral în interior (finisaje, tâmplărie, pardoseală, instalații sanitare, termice și electrice, sistem de iluminat cu LED) și exterior (anvelopare termică), au fost făcute lucrări pentru creșterea eficienței energetice și, cel mai important, baza materială a fost îmbunătățită cu dotări de ultimă generație. Copiii care merg la această grădiniță vor învăța într-un spațiu nou, modern, curat, dotat la cele mai înalte standarde.

Avem o grădiniță ca nouă, care s-a redeschis pentru cei 63 de preșcolari. O grădiniță așa cum trebuie să fie toate și așa cum vrem să le facem pe toate, modernizată cu fonduri europene. Am început cele mai mari investiții în educație din Piatra-Neamț și le continuăm, cu aproape un sfert din bugetul anului 2024 alocat în această direcție. Ducem la bun sfârșit proiectele începute, implementăm altele noi și scriem proiecte pentru celelalte unități de învățământ care au nevoie de modernizare.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Primăria municipiului Piatra-Neamț derulează mai multe proiecte de modernizare a școlilor și grădinițelor, dar și proiecte de construcție a două noi creșe de 70 și 40 de locuri. Mai mult, în acest an, toate sălile de clasă din oraș vor avea mobilier nou și echipamente IT, tot printr-un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă. Pentru anul în curs, Primăria a alocat un buget record pentru sistemul de educație din oraș. Peste 128 de milioane de lei, reprezentând aproape un sfert din buget, vor merge către investițiile din creșe, grădinițe, școli și licee, pentru că investițiile în educație reprezintă investiții în viitorul comunității.

PUBLICITATE