O mașină cu un duș mobil merge pe străzile orașului pentru a ajuta persoanele fără adăpost

Episcopia Romano-Catolică din Iași demarează proiectul „Duș social” prin Asociația Congregația Slujitorii Carității – Opera Don Guanella. Echipa proiectului vizează identificarea și sprijinire a 110 persoane, fondurile fiind oferite de către Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

Pe lângă duș, oamenii vor putea să se tundă și să-și spele hainele la mașină. Există și un spațiu pentru asistență medicală. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activităţile proiectului au în vedere creşterea ratei de sprijinire a persoanelor fără adăpost, identificarea şi ajutorarea a 110 persoane fără adăpost din municipiul Iaşi. Astfel, dorim să venim în sprijinul acestora prin înfiinţarea serviciului «Duş social».

Este o iniţiativă nouă care presupune un vehicul care are o cabină pentru baie, o toaletă, un cabinet de asistenţă medicală, spaţiu de frizerie şi maşină de spălat cu uscător, astfel oamenii străzii se vor simţi respectaţi”, au precizat organizatorii.

Practic, dușul mobil se va deplasa în zonele în care se cunoaște că ar putea exista astfel de beneficiari, iar echipa din proiect îi va ajuta pe aceștia inclusiv cu folosirea mașinii de spălat sau să se tundă, dacă doresc.

Luni, 8 martie 2021, la ora 11.00, în curtea Casei „Sfântul Iosif” a congregaţiei, PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, va prezida o celebrare de binecuvântare a acestei maşini şi se va ruga pentru buna desfăşurare a proiectului.

Maşina va fi parcată în două locuri din Iaşi, primind deja aprobarea Primăriei Iaşi: aproape de Casa „Sfântul Iosif” (mai exact la adresa str. Plopii fără soţ, nr. 2g) şi în zona Piaţa Nicolina.

PUBLICITATE