O mașină complet distrusă într-un accident auto a fost vândută cu 100.000 de euro! (FOTO)

O achiziţie mai puţin obişnuită a avut loc săptămâna trecută la un eveniment dedicat maşinilor unde un autoturism accidentat în urmă cu un sfert de veac a fost cumpărat la un preţ record care a atins de 6 ori valoarea iniţială a acestuia, relatează Bloomberg, conform Mesajul.ro.

“Unele maşini sunt atât de speciale încât trebuie cumpărate chiar dacă piesele lor sunt împrăştiate peste tot”, a spus prezentatorul american Jay Leno, cel care a fost zilele trecute gazda emisiunii „Jay Leno’s Garage”, dedictă pasionaţilor de maşini, în cadrul căreia au fost scoase la licitaţie diverse modele care au putut fi cumpărate de către doritori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printre propunerile organizatorilor s-a numărat şi un Jaguar XK150 S din 1960, implicat într-un accident în septembrie 1996, proprietarul său lovind la acel moment un copac.

A scăpat fără răni grave din accident, dar nu același lucru se poate spune și despre mașina sa. De atunci, aceasta a stat într-un garaj, unde a fost acoperită de praf, până la momentul la care a fost scoasă la licitație, ca proiect de restaurare.

Deşi preţul licitaţiei a pornit de la 17.000 de euro, colecţionarii entuziasmaţi au ridicat valoarea maşinii la peste 100.000 de euro, preţul plătit de câştigătorul licitaţiei având o valoare de şase ori mai mare decât preţul maşinii.

Potrivit descrierii din anunțul licitației, epava mașinii a fost păstrată într-o atmosferă uscată în garaj, ceea ce înseamnă că încă mai poate fi salvată. „O oportunitate care nu trebui ratată”, își susțin cei d3e la Bonhams exponatul, chiar dacă priveliștea nu ar atrage decât aventurierii și pe cei extrem de pasionați de mașinile Jaguar.

Modelul Jaguar 150K S Drophead este suficient de rar pentru a explica interesul crescut pentru epavă. Numai 50 de exemplare au fost produse, cu toate că este neclar câte mai există în prezent. În stare perfectă, un Jaguar XK150 S valorează circa 250.000 de euro, dar prețurile variază în limite largi.

Efortul necesar pentru a repara o astfel de mașină necesită resurse financiare imense. Fără îndoială, luând în considerare prețul mare plătit pe epavă și eforturile de recondiționare, rezultatul final ar putea costa mai mult decât valorează. Pe de altă parte, piața este în creștere constantă, nu va dura mult până când această investiție își va merita banii.

Vânzările maşinilor de colecție din întreaga lume și-au revenit sănătos în ultimele săptămâni, Bonhams și RM Sotheby’s vânzând mașini vechi în valoare de peste 60 milioane dolari într-un singur weekend, în Florida.

De asemenea, în insula Amelia mai multe maşini au fost vândute la valori superioare faţă de cele estimate iniţial. La Bonhams, o altă maşină aflată în proces de restaurare a fost vândută la preţul dublu estimat, valoarea finala a aceesteia ajungând la peste 170.000 de euro.

PUBLICITATE