O localitate din România a intrat în carantină de astăzi, 22 iulie

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, astăzi, că o localitate din România va intra în carantină după ce s-au înregistrat mai multe persoane infectate cu noul coronvirus.

Este vorba de satul Cârtojani, comuna Roata de Jos, unde au fost depistate 32 de cazuri la cei aproximativ 3.000 de locuitori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, măsurile luate la nivelul localității vor fi similare cu cele luate pe timpul stării de urgență (se va ieși din localitate doar cu dovadă de la angajator sau legitimație de serviciu).

Comunicatul Departamentului pentru Situații de Urgență:

În urma analizei de risc identificată astăzi, 22 iulie 2020 și ca urmare a derulării procedurilor legale de carantinare zonală pentru localitatea Cartojani, comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, facem următoarele precizări:

Carantina zonală se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Această decizie este reglementată prin Art.12 Aln.1 din Legea 136/18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

De asemenea, conform Art. 15 din LEGEA nr. 136 din 18 iulie 2020, Ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau ale persoanei desemnate de acesta, emise în temeiul prezentei legi, se aplică, de îndată, de autorităţile competente şi se publică pe site-urile oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile publice centrale şi locale asigură informarea publică a cetăţenilor din zonele supuse carantinei prin campanii de informare.

PUBLICITATE