O hală de prelucrare a lemnului din Tazlău a fost incendiată


Marţi, 24.05 a.c., la ora 02:16, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o hală de prelucrare a lemnului din localitatea Tazlău.
La locul indicat s-au deplasat doi ofiţeri şi 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu trei autospeciale de stins incendii, constatând că ardeau hala şi toate bunurile din interior, acoperişul fiind prăbuşit. Exista riscul extinderii flăcărilor către uscătorul situat în continuarea halei, separat de aceasta printr-un perete antifoc.
Pompierii au început misiunea cu protecţia uscătorului şi au continuat cu operaţiuni pentru stingerea incendiului. Alimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat de la un hidrant aflat la aproximativ 2 km. distanţă de locul incendiului. Misiunea s-a încheiat la ora 06:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au ars: hala de producţie (din scândură, cu stâlpi de beton armat, cu acoperiş din astereală din lemn şi acoperită cu azbociment şi tablă) pe o suprafaţă de aproximativ 700 mp., şi utilajele din interiorul acesteia.
Cauza probabilă a incendiului este acţiunea intenţionată.
La intervenţie au participat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tazlău cu o autospecială.

Comunicat ISU Neamț

PUBLICITATE