O gură de oxigen pentru sectorul ”hoteluri, restaurante, cafenele”, de la Guvern

Guvernul României a adoptat noi facilități fiscale pentru companiile din industria HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) și pentru bunii platnici din toate sectoarele economice.

Printr-o Ordonanţa de urgenţă iniţiată de Ministerul Finanțelor Publice, în domeniul HORECA a fost adoptată scutirea de la plata impozitului specific pentru o perioadă suplimentară de 90 de zile, care se adaugă la perioada anterioară de scutire de 60 de zile, pentru perioada stării de urgenţă. In plus, plata acestui impozit se va face până la data de 25 octombrie, fiind amânat termenul actual de 25 iulie.
O altă măsură în favoarea firmelor din domeniul HORECA prevede scutirea agenţilor economici care desfăşoară activităţi pe plajă de plata uneia dintre cele 3 tranşe anuale de plată a taxei de administrare.

Totodată, operatorii economici care plătesc până la 25 iulie impozitele aferente trimestrului al doilea şi cei care achită până la 25 octombrie impozitele aferente trimestrului al treilea vor beneficia de o bonificaţie de 10% din impozitul datorat.

În baza aceluiaşi act normativ, au fost prelungite sau prorogate unele termene în ceea ce priveşte obligaţiile fiscale de plată. Astfel, perioada până la care companiile beneficiază de suspendarea obligaţiei de plată fără a se calcula dobânzi şi penalităţi se prelungeşte până la 25 octombrie, a anunțaț Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
PUBLICITATE