O formulă atractivă de petrecere a timpului liber, pentru copii, la Biblioteca Județeană Neamț


Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ oferă copiilor şi tinerilor, pe perioada verii, o formulă atractivă de petrecere a timpului liber prin programul intitulat „Biblioteca de vacanţă„. În cadrul acestui program se desfășoară, pe parcursul lunilor iulie și august, acţiuni informativ-recreative pentru dezvoltarea personalităţii la vârste mici, în scopul formării unor abilităţi şi deprinderi de lucru în echipă, în spiritul responsabilităţii şi toleranţei, prin activităţi de învăţare prin joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activităţile sunt organizate zilnic, în perioada 4 iulie – 31 august, de luni până miercuri, între orele 11.00-13.00, durata unui pachet complet de „bibliotecă de vacanţă” fiind de 2 săptămâni. Atelierele incluse în program au în vedere să acopere o tematică diversă (cluburi de lectură, ateliere-dezbatere: ştiinţă şi cunoaştere, cultură şi civilizaţie europeană, drepturile copilului, ateliere handmade/quilling, jocuri logice şi distractive, educaţie rutieră şi civică) astfel încât să răspundă celor mai variate gusturi şi curiozităţi ale copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani.

Sunt disponibile 20 de locuri pentru o perioadă de 2 săptămâni, pentru fiecare din cele două grupe de vârstă (6 – 9 ani şi 10 – 13 ani), iar înscrierile se fac la Secţia de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene Neamţ, în intervalul orar 9.00 – 17.00, în limita locurilor disponibile.

“Biblioteca de vacanță” – ediția 2016 oferă, ca noutate, o extensie a programului său și în cea mai nouă filială a Bibliotecii Județene – cea din cartierul “Speranța”, unde activitățile se defășoară în fiecare zi de joi, începând cu ora 12.00, înscrierile aici fiind gratuite.

Organizatorii activităţilor acestui proiect sunt Centrul de Informare Comunitară, Secţia de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă” și Sectia de arte, carte străină şi multimedia „Victor Brauner” din cadrul Bibliotecii Judeţene, cu sprijinul unora din partenerii tradiționali (precum IPJ Neamț), dar şi cu cel al voluntarilor bibliotecii.

PUBLICITATE