O firmă care asfaltează în Piatra-Neamț, a contestat începerea lucrărilor la A8, între Leghin și Tg. Neamț

Compania Danlin XXL, cea care lucrează la unul din coridoarele de mobilitate urbană din Piatra-Neamț, a depus o contestație la licitația privind „prima lopată” pe autostrada A8, care vizează sectorul cuprins între Leghin și Tg Neamț, acoperind aproximativ 30 de kilometri, reprezentând 10% din lungimea totală a autostrăzii. 

Sesizarea depusă de Danlin la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor conține o impresionantă documentație de 37 de pagini, în care sunt invocate nu mai puțin de 141 de motive pentru care grupul de firme UMB, patronat de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, nu ar fi trebuit declarat câștigător al licitației.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și: Firma care a contestat licitația Autostrăzii Moldovei își leagă cu ață indicatoarele din intersecții! – FOTO

Motivațiile contestației variază de la faptul că UMB nu a depus la ofertă anumite planșe necesare, până la afirmația că UMB urmează să utilizeze aceleași utilaje și experți pe care i-a folosit la lucrările de construcție a autostrăzii A7 (din cei 320 km ai autostrăzii A7, UMB a câștigat contractul pentru realizarea a 250 km).

Danlin XXL are motive să fie nemulțumită, având în vedere că sectorul de autostradă A8 în discuție este de o importanță crucială pentru dezvoltarea infrastructurii în zonă.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările pe raza localității Moțca din județul Iași, în lungime de 672 metri, și cei 534 metri ai podului peste râul Moldova, care delimitează județele Neamț și Iași, sunt parte din proiectul de construcție.

Decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor va fi crucială în acest sens. Cu toate acestea, există posibilitatea ca disputele să se extindă și mai mult, ajungând în instanță, ceea ce ar putea duce la o întârziere în finalizarea autostrăzii A8.

Această întârziere ar putea fi problematică, având în vedere că termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este decembrie 2026 și proiectul este finanțat prin intermediul PNRR.

Autostrada A8 este vitală pentru conectarea județelor Neamț și Iași și va contribui semnificativ la dezvoltarea economică a regiunii. Cu toate acestea, disputele și contestațiile pot reprezenta obstacole în atingerea acestui obiectiv.

surs: apix.ro

PUBLICITATE