O fetiță care nu-și permitea plata mesei la grădiniță a schimbat Legea în Piatra-Neamț

În ședința de la sfârșitul lunii trecute, consilierii locali din Piatra-Neamț au votat un proiect propus de grupul PNL, prin care se modifică Anexa privind stabilirea situațiilor deosebite pentru care se acordă ajutor de urgență și prestații financiare excepționale din bugetul local, în anul 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totul a pornit după ce consilierul Romel Bîrjoveanu a primit o sesizare privind cazul unei fetițe de la Gradinița Nr. 12 din Piatra-Neamț care, din cauza problemelor financiare, se vedea nevoită să abandoneze școala.

Când am intrat în politică, mă întrebam dacă voi avea vreodată ocazia să schimb ceva în jurul meu sau să vin cu o propunere care să îmbunătăţească viaţa comunităţii în care trăiesc.

Cred că unele lucruri propuse de mine se văd deja prin oraş, dar unul care mă bucură nespus şi pe care nu-l ştiu mulţi este acela că unele familii care nu-şi permit plata mesei la grădiniţă pentru copii, au astăzi o hotărâre de Consiliu Local, iniţiată de mine şi colegii mei liberali şi susţinută de primarul Dragos Chitic, care să le vină în ajutor.

Mulţumesc pe aeastă cale Plesca Alexandra, pentru că mi-ai prezentat situaţia dificilă a fetiţei de la Grădiniţa nr.12 din Piatra-Neamţ. Din cauza unei situaţii financiare precare, familia nu-şi permitea plata contribuţiei lunare pentru masă, riscând astfel un abandon şcolar.

Am luat legătura cu Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Piatra-Neamţ care s-a mobilizat exemplar, am solicitat efectuarea unei anchete sociale la domiciliu, confirmându-se situaţia de risc în care se află şi am intervenit pentru modificarea Anexei, care avea stabilită o valoare mai mică pentru prestaţia socială, de 500 lei.

Acum valoarea maximă este de 2000 lei, iar această hotărâre de Consiliu Local va oferi de acum posibilitatea intervenţiei în ajutorarea mai multor familii, va preveni abandonul şcolar şi va stimula participarea copiilor la şcoală.

Acesta este cel mai bun exemplu de cum poate lua naştere o hotărâre de Consiliu Local care să vină în sprijinul comunităţii. Mulţumesc tuturor colegilor consilieri locali pentru susţinerea acestui proiect!” – a spus Romel Bîrjoveanu, liderul consilierilor municipali PNL

PUBLICITATE