O femeie și cei 3 copii ai ei au ajuns la spital după ce au consumat mai multe jeleuri „dubioase”

O femeie și cei 3 copii ai ei au ajuns la spital după ce au consumat mai multe jeleuri „dubioase”.

Sâmbătă, 17 iunie, în jurul orei 12:00, echipajele Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț au fost solicitate în localitatea Cotu Vameș, de unde au preluat și transportat la spital o femeie și 3 copii.

Potrivit SAJ Neamț, cei 4 ar fi avut simptome de „intoxicație cu cannabis” după ce ar fi consumat jeleuri.

„Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că la data de 17 iunie , în jurul orei 12:00, o femeie de 39 de ani, împreună cu trei copii, cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, ar fi consumat mai multe jeleuri, fabricate în afara țării, ulterior aceștia manifestând o stare de rău și fiind transportați la o unitate medicală, din municipiul Roman.

În cauză polițiștii continuă cercetările, cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

Conform reprezentanților Spitalului din Roman, toți erau conștienți dar prezentau tahicardie, grețuri și vărsături. „Din declarațiile pacienților, au consumat jeleuri ce aveau in conținut canabis.”

Copilul de 10 ani, a fost transferat de la spitalul din Roman la „Sf. Maria” Iași.

„Pe anamneză și manifestările clinice s-a stabilit acest diagnostic, de intoxicație accidentală prin ingestie de jeleuri care aveau canabis. Copilul a fost internat în Compartimentul de Toxicologie al spitalului, a avut evoluție favorabilă, prin terapie simptomatică, și a plecat la domiciliu cu recomandări” – a transmis dr. Roșu – spitalul „Sf. Maria” Iași

Ceilalți 3 având stare generală bună, au plecat la domiciliu cu recomandare medicală.

Potrivit surselor noastre, ar fi vorba despre niște jeleuri de căpșuni „strawberry cubes”, aduse de un prieten de familie din afara țării.

La acest moment încă se fac cercetări și după o expertiză medicală se va stabili dacă cei 4 ar fi consumat jeleuri de cannabis.

PUBLICITATE