O femeie din Piatra-Neamț a murit la spital după ce a născut acasă

O femeie în vârstă de 42 de ani, din Piatra-Neamț, a decedat la două zile după ce a născut.

Din primele date, sâmbătă, 13 mai, în jurul orei 14:00, femeia ar fi născut o fetiță, la domiciliu, neasistată medical. Două ore mai târziu, o ambulanță a fost solicitată, medicii găsind-o în stop cardio-respirator.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„La locul solicitării s-a deplasat un echipaj cu asistent medical care a început manevrele de resuscitare cardiorespiratorie. Lehuza a fost preluată de un echipaj TIM şi predată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ”, au transmis reprezentanții Serviciului de Ambulanță.

Totodată, a fost preluat și nou-născutul și transportat la spital.

În cursul zilei de astăzi, 15 mai, femeia a decedat.

„La data de 14 mai, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că o femeie, de 42 de ani, din Piatra-Neamț, în timp ce se afla în imobilul său, ar fi dat naștere unui copil, ulterior starea acesteia înrăutățindu-se, fiind preluată de un echipaj medical și transportată la spital.

Din nefericire, la data de 15 mai, femeia a decedat la unitatea medicală din județul Neamț.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

Potrivit unor surse medicale, starea nou-născutului este una bună.

PUBLICITATE