O femeie din Piatra-Neamț a găsit un plic cu 16.800 euro şi l-a predat la Poliţie

Într-o epocă în care cinstea și spiritul civic par să fie tot mai rare, o femeie din Piatra-Neamț reușește să ne reamintească de importanța acestor valori.

Andreea Guzu Baghiu, în vârstă de 34 de ani, a devenit un veritabil exemplu de urmat pentru întreaga comunitate după un gest impresionant de onestitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe 28 martie, Andreea s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, aducând cu ea un plic ce conținea suma impresionantă de 16.800 de euro.

Fără a ezita, ea a povestit polițiștilor cum a găsit plicul în parcarea unei clinici medicale private, decisă să facă ceea ce era corect prin înmânarea banilor autorităților.

„La data de 28 martie, Guzu Baghiu Andreea s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, aducând cu ea un plic ce conținea suma impresionantă de 16.800 de euro. Da, ați citit corect – 16.800 de euro.

Ea a povestit polițiștilor că a găsit plicul cu bani, în parcarea unei clinici medicale private din Piatra-Neamț, realizând imediat că cel mai corect este să îl înmâneze autorităților.

Gestul ei a fost cu atât mai remarcabil cu cât această sumă de bani ar fi putut fi o tentație pentru mulți.

La data de 29 martie, polițiștii au reușit să identifice proprietarul banilor, un bărbat în vârstă de 84 de ani, din Piatra-Neamț, care ne-a spus că acești bani erau destinați plății salariilor angajaților, ceea ce ar fi putut afecta în mod serios multe familii din comunitate.” – a transmis Poliția Neamț

Andreea Guzu Baghiu servește drept exemplu că, indiferent de tentații, alegerea onestității și a binelui comun este întotdeauna cea mai valoroasă.

„Spiritul civil și gestul altruist al Andreei servește drept exemplu pentru întreaga comunitate și dorim să îi transmitem și pe această cale felicitări pentru acest gest.” – este mesajul transmis de polițiștii nemțeni

PUBLICITATE