O femeie cu dublă fractură la picior, salvată de salvamontiștii nemțeni


În cursul zilei de ieri, 7 septembrie, o femeie de 45 de ani din Galați a suferit o dublă fractură de membru inferior cu deplasare în zona Ponor -Humarie ( S.P.A.) Ceahlău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După ce s-a aventurat cu mașina pe DJ 155 F -drum închis circulației publice- victima a încercat să coboare prin pădure direct spre lacul Izvorul Muntelui.
Faptul că lacul pare aproape este doar o iluzie optică, în realitate sunt câteva ore bune de mers printr-o zonă accidentată cu ravene de la fostele exploatări forestiere (zona fiind în afara ariei de protecție integrală).
Neavând un traseu turistic marcat, riscul accidentării crește semnificativ și, la un moment dat, inevitabilul s-a produs. Victima a alunecat într-o zonă de bolovăniș acoperit cu lut și în cădere și-a prins piciorul intre doi bolovani fapt care a dus la forfecarea oaselor (tibie și peroneu). – a precizat Raul Papalicef

Echipa de intervenție din Durău a identificat, în urma apelului (în jurul orei 13:00) zona accidentului și s-a deplasat până în apropiere cu o autoutilitară 4×4 și apoi pe jos prin pădure. După circa o oră de căutare (este dificil de localizat o victimă în afara traseelor turistice mai ales dacă se afla în etaj de altitudine inferior, fără elemente de identificare precise) victima a fost găsită.
Manevrele de prim ajutor au fost dificile, datorită durerilor foarte mari care puteau declanșa un șoc postraumatic pe transport dar și riscul de deschidere a fracturii.

În jurul orei 15:00 a fost predată la SMURD, în zona Primăriei Comunei Ceahlău. – notează un comunicat Salvamont Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE