O familie din Neamț a ajuns la spital cu botulism

O familie din localitatea Solca, formată dintr-o mamă și trei copii minori, a fost transportată de urgență la spital după ce au fost diagnosticați cu botulism, o boală care, în lipsa unui tratament rapid, poate avea consecințe fatale.

În noaptea de 5 spre 6 aprilie, în jurul orei 2:00, Serviciul de Ambulanță Județean Neamț a fost alertat prin numărul unic de urgență despre acest caz ce a avut loc în localitatea Solca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipajul de ambulanță sosit la fața locului a preluat patru membri ai familiei: o mamă în vârstă de 38 de ani și cei trei copii ai săi, două fete de 11, respectiv 7 ani, și un băiețel de 6 ani.

Toți patru au fost inițial transportați la Spitalul Municipal de Urgență din Roman, unde au primit diagnosticul de botulism. Datorită gravității situației, au fost transferați ulterior la Spitalul Județean Bacău pentru tratament specializat.

Botulismul, desi este o boala rara, este extrem de grava, fiind provocata de toxina eliberata de o bacterie – neurotoxina bolutinica. Omul o poate contracta prin ingestia de alimente contaminate sau daca o rana deschisa ajunge in contact cu sporii bacteriei botulinice. In absenta unui tratament rapid instituit, infectia duce la eliberarea unei cantitati de toxine botulinice care provoaca paralizie, dificultati severe de respiratie si moarte.

PUBLICITATE