O elevă din Piatra-Neamț a murit în timpul unui antrenament

O fetiță de 14 ani, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Elena Cuza” din Piatra-Neamț, legitimată ca sportivă la Clubul Școlar Sportiv din Piatra-Neamț, a murit astăzi, 6 ianuarie, în timpul unui antrenament.

Din primele date, fetei i s-a făcut rău, fiind solicitat imediat un echipaj al Serviciului de Ambulanță.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Medicii de pe Ambulanță au încercat timp de aproximativ o oră și jumătate resuscitarea, după care a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț, unde s-au continuat manevrele de resuscitare. Din nefericire, medicii de la Spitalul Județean au declarat decesul.

„La data de 6 ianuarie, în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, unei minore de 14 ani din Piatra Neamț, i s-a făcut rău în timp ce participa la un antrenament de volei, la o sală de sport din municipiul Piatra Neamț.

Echipajele medicale s-au prezentat la fața locului, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Din păcate, în jurul orelor 13:50, am fost informați cu privire la faptul că, minora a decedat la unitatea medicală unde a fost internată.” – a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

Polițiștii vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (moarte suspectă), pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc acest eveniment.

Inspectoratul Școlar Județean Neamț informează, cu infinită durere, că, astăzi, 6 ianuarie 2023, în jurul orei 10.45, o elevă de clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” Piatra – Neamț, legitimată ca sportivă la Clubul Școlar Sportiv din Piatra – Neamț, și-a pierdut cunoștința în timpul antrenamentului de pregătire sportivă practică – volei și cu toate eforturile depuse de serviciul medical de la Unitatea de Primire Urgențe, a decedat.

Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, și avea loc în condițiile pregătirii necesare participării la Campionatul Național de Cadete, din 14 ianuarie 2023.

Conform informațiilor primite din partea C.S.S. Piatra – Neamț putem preciza că, eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă, cu care unitatea are contract și avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinții sportivei, aceasta a fost supusă unor investigații medicale chiar la începutul anului 2023 și nu s-a evidențiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanță.

Suntem alături de familia elevei decedate, ne exprimăm regretul pentru imensa pierdere suferită și transmitem cele mai sincere condoleanțe! – este mesajul transmis de prof. Florentina Luca-Moise, Inspectorul Școlar General.

PUBLICITATE