O asistentă a Spitalului Județean din Piatra-Neamț, sancționată pentru o eroare medicală

Urmare a apariţiei în spaţiul virtual a articolului „Femeie de 80 de ani, externată aproape dezbrăcată şi cu branula în mână de la spitalul din Piatra-Neamţ” vă informăm că în perioada 09.06.2017-19.06.2017 a fost internată în Secţia Neurologie pacienta T.M. la care dumneavostră faceţi referire, internarea fiind de 11 zile si nu de 7 zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Diagnosticul pentru care s-a internat a fost Accident vascular cerebral cu hemipareză dreaptă si afazie.

Din punct de vedere neurologic evoluţia a fost buna, motiv pentru care a fost externată. În ziua externării medicul curant, Dr.I.L., a luat legatura telefonică cu soţul pacientei comunicându-i ca aceasta va fi externată cu ambulanţa Serviciului de Ambulanţă, însoţită de asistent medical.

La externare pacientei nu i s-a indepartat cateterul venos periferic, eroare medicală pe care o recunoaştem şi o regretăm. Deoarece, la momentul externării a aparut o urgenţă pe secţie la un pacient aflat în Laboratorul Doppler, cele 2 asistente de pe secţie s-au concentrat pe această urgenţă, omiţând îndepărtarea branulei.

Ulterior branula a fost îndepartată de asistenta de pe Ambulanţă.

Având în vedere ca eroarea a fost cauzată de asistenta Secţiei de Neurologie C.E. aceasta va fi sancţionată disciplinar pentru omisiune.

(Comunicat SJU Piatra-Neamț)

PUBLICITATE