O artistă din Neamț transformă craniile în veritabile opere de artă (FOTO)

O artistă din Neamț a reușit să combine una dintre străvechile forme de artă (sculptura în oase) cu taxidermia (arta împăierii) trofeelor de vânătoare.

Alisa Staneci, pictor nemțean, absolventă a Liceului de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, a reușit o trecere spectaculoasă într-o artă pe care puțini în lume reușesc să o practice cu talent.

Alisa a trecut peste taxidermia clasică a trofeelor din fondul cinegetic / domestic și a început studiul diferitelor culturi ale lumii și complexitatea sculpturii acestora, urmând liniile naturale ale osului.

Mai mult, s-a axat pe sculptura craniilor, o formă de sculptură mai puțin practicată, dar cu niște rezultate spectaculoase.

Astfel, lucrările sunt diferite, aceasta reușind să transforme simple cranii în lucrări unice de artă neconvențională.

M-am oprit asupra culturii balineze, care se deosebește de arta celorlalte insule din Indonezia datorită influențelor culturii hinduse, în special sculptura craniilor, adusă de indieni cu sute de ani în urmă, pe timpul regelui Airlangga (1019 – 1042)

Cultura hindusă mă poartă într-o lume nouă, de origine veche «șamanică» pe alocuri, unde pot valorifica liber trofeele și craniile.

Partea mea preferată fiind libertatea de exprimare și desenul fiecărei piese (care este unic), în funcție de starea de spirit pe care o am și care naște conceptul vizual final, concept ce evoluează în mod natural pe măsură ce înaintez în lucru.” – ne-a declarat Alisa.

Mai multe detalii puteți găsi pe Facebook/AlisaStaneci

PUBLICITATE