Numărul mare de infracțiuni, din Roman, subiect de dispute politice

Senatorul PSD, Dan Manoliu, a avut, ieri (16 august), un mesaj privind numărul mare de infracţiuni în municipiul Roman, din ultimele 10 zile. „În fiecare zi, 3 romaşcani sunt fie agresaţi după o tâlhărire, fie deposedaţi de bunuri pe stradă, fie îşi găsesc autoturismele distruse.” a scris senatorul care a aruncat „vina” acestor infracțiuni în curtea administrației publice locale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reacția primarului Lucian Micu nu a întârziat să apară, amintindu-i că în calitatea lui de senator, Dan Manoliu, ar trebui să vină cu amendamente la legile existente și să găsească soluții pentru ca infractorii minori să răspundă în fața legii și asta pentru că infracțiunile sunt atribuții directe ale Poliției Naționale.

Constat, cu regret, că politica și declarațiile politice ale senatorului Dan Manoliu rămân la nivelul genunchiului broaștei. Deunăzi, distinsul parlamentar a făcut, firesc, pe Facebook, o declarație pe tema infracționalității din Roman, un fenomen deloc nou, din păcate, pentru un oraș pe care și eu mi-l doresc civilizat și modern.
Senatorul PSD consideră că ”vina” pentru numărul ridicat de infracțiuni aparține administrației publice locale, în speță mie, pentru că am decis retragerea de pe funcția de conducere a colegului meu, Daniel Cazacu. Îmi asum această decizie și continui să cred că la conducerea Poliției Locale, ca și a Poliției Naționale, este nevoie de oameni cu experiență, cu fler și mână de fier, care să aibă curajul să aplice regula ”toleranță zero” față de comportamentul celor certați cu legea.
În același timp, îi aduc aminte senatorului Dan Manoliu faptul că în Roman nu există doar Poliție Locală, ci și Poliție Națională. Îi amintesc că infracțiunile sunt atribuții directe ale Poliției Naționale, iar polițiștii locali ajută, dar, în același timp, trebuie să păzească locurile de joacă, terenurile pe care se aruncă deșeuri, să-i lămurească pe proprietarii de câini că trebuie să strângă mizeria lăsată de aceștia pe domeniul public… Poliția Locală are atribuții clare, trasate prin lege, nu după ureche sau după cum crede fiecare că ar fi mai bine.
Îi dau și o temă de gândire senatorului care pare atât de implicat în a rezolva problemele comunității. După ce se va întoarce din concediul prelungit, să vină cu amendamente la legile existente și să găsească soluții pentru ca infractorii minori să răspundă în fața legii. Eu am soluția imobilului în care aceștia pot primi educația care să îi ajute să răzbată cinstit în viață.
Senatorul Dan Manoliu nu a reușit să rezolve problema ambulanței TIM, tot nefuncțională după un an și jumătate și vizite de imagine ale ministrului PSD al Sănătății, dar îi mai dau o șansă să facă ceva pentru orașul nostru. Până și domnia sa mai merită o șansă. – a fost mesajul primarului Lucian Micu

PUBLICITATE