Număr record de înscrieri la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. Cea mai căutată specializare: Kinetoterapie

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a înregistrat un număr de 17.454 de înscrieri la sesiunea de admitere din luna iulie 2020, cu 1870 mai multe față de sesiunea de admitere din luna iulie a anului 2019 și cu 177 mai multe față de situația finală a anului trecut, după sesiunea din septembrie.

Anul acesta s-au depus 14.295 de dosare pentru studii de licență, cu 1711 mai multe decât în 2019, în timp ce la studii de master au fost depuse 3.159 de dosare, cu 149 mai multe decât anul trecut. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cea mai căutată specializare la admiterea din iulie organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este Kinetoterapie și motricitate specială, din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, unde s-a înregistrat o concurență de 13,57 candidați pe un loc bugetat.

În top-ul specializărilor cu cea mai mare căutare mai figurează Drept – 7.08 candidați pe un loc bugetat, Educație fizică și sportivă – 6,15 candidați pe un loc bugetat, Psihologie – 5,8 candidați pe un loc bugetat, Cibernetică, statistică și informatică economică – 5,38 candidați pe un loc bugetat, și Informatică – 4,97 candidați pe un loc bugetat. 

Facultatea de Drept a înregistrat, per total, cea mai mare concurență: 8,63 candidați pe un loc bugetat.

Clasamentul este completat de facultățile de Educație fizică și sport – 8,48 candidați pe un loc bugetat, Psihologie și Științe ale Educației – 6,62 candidați pe un loc bugetat și Informatică – 4,97 candidați pe un loc bugetat.

Rezultatele provizorii se afișează începând cu data de 24 iulie, candidații având la dispoziție 24 de ore pentru depunerea contestații.

În perioada 27-31 iulie vor fi afișate listele cu rezultatele finale.

Candidații admiși la buget vor confirma locul obținut prin depunerea actelor în original și semnarea contractului de studii, în timp ce candidații admiși cu taxă vor confirma locul doar electronic, prin e-mail sau pe platformele electronice special create pentru această etapă. 

Informații complete despre finalizarea procesului de admitere se pot consulta pe site-ul admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/)

PUBLICITATE