Număr record de cazuri, astăzi, 8 iulie. România, la un pas de o nouă Stare de Urgență!

555 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 30.175, potrivit datelor publicate, astăzi, de Grupul de Comunicare Strategică (vezi articolul AICI).

Este cel mai mare număr anunțat în România de la debutul pandemiei. Recordul de infectări zilnice fusese în 11 aprilie, când au fost raportate 523 de cazuri noi într-o zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea revenirii la starea de urgență, în contextul creșrerii numărului de cazuri de coronavirus în România.

Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență”, a spus ministrul, potrivit Digi 24

Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, a adăugat el pentru sursa citată.

PUBLICITATE