Nu scăpăm de inundații. O nouă avertizare COD GALBEN și pentru județul Neamț


Dacă zilele trecute, în regiunea Moldovei a fost cod portocaliu de ploi și inundații, de data asta cei de la INHGA au ieșit cu o avertizare Cod galben care prinde și județul Neamț. Conform meteorologilor, începând de astăzi ploile își vor face apariția iar șansele de precipitații vor fi până luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, astăzi (15 octombrie), o atenţionare Cod galben, valabilă începând de duminică, 16 octombrie.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 16 octombrie, ora 9:00 – 17 octombrie, ora 9:00, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri ale debitelor şi nivelurilor, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râul Bârlad şi afluenţi (din judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi), precum şi pe afluenţii mici aferenţi cursului mijlociu şi inferior al Siretului din judeţele Neamţ, Bacău şi Vrancea.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în cursul zilei de duminică, în intervalul orar 14:00 – 24:00, pe unele râuri din bazinele hidrografice: Bârlad – bazin superior şi afluenţii de dreapta ai Bârladului, aferenţi judeţelor Bacău, Vaslui şi Galaţi.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. – notează cei de la INHGA

harta-atentionare-hidrologica_nr_65-din-15-10-2016

D.M.B.
PUBLICITATE