Nu scăpăm de „carabelici”. Aceștia vor fi montați prin parcările din Piatra-Neamț

Separatoarele de trafic de pe varianta orașului, str. D. Leonida – bd. 9 Mai („carabelici”, după cum sunt cunoscute de pietreni) vor fi folosite pentru delimitarea locurilor din parcări, anunță Primăria Piatra-Neamț.

Potrivit unui comunicat al primăriei, cei peste 2.000 de „carabelici” au costat aproximativ 300.000 de lei (cu tot cu TVA), iar cei care nu au fost încă distruși vor fi montați în parcările de reședință și cele publice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai jos, comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Am anunțat, recent, decizia de a elimina separatoarele de benzi montate pe coridorul de mobilitate urbană Strada Dimitrie Leonida  – Bulevardul 9 Mai. Măsura a avut în vedere restricțiile de modificare a proiectului și, în aceeași măsură, prioritatea pentru siguranța participanților la trafic.

Pe sectorul de drum amintit, prin proiect, sunt prevăzute ca elemente de siguranță rutieră, un număr de 2001 separatoare de benzi, la un preț de 123 lei, exclusiv TVA/unitate. 

În perioada de monitorizare a condițiilor din trafic de pe coridorul D. Leonida – Bd. 9 Mai, s-a constatat că numeroase autovehicule mari (autocamioane) loveau în mod regulat aceste separatoare de benzi, distrugându-le și transformându-le în elemente de risc în trafic.

Astfel, o parte din aceste elemente au fost deja avariate și eliminate imediat de pe carosabil, deoarece puneau în pericol siguranța participanților la trafic.

Cele mai multe dintre separatoarele pe coridorul de mobilitate urbană au fost recuperate, vor fi inventariate și refolosite.

„Vom găsi o altă utilitate pentru separatoarele de pe coridorul de mobilitate urbană Str. D. Leonida – Bd. 9 Mai.

Aceste elemente vor fi folosite pentru delimitarea locurilor din parcările publice cu plată, respectiv pentru amenajarea parcărilor de reședință de pe raza municipiului.

Din primăvară, în acord cu autoritatea de management, vom căuta să aplicăm o altă soluție pe acest culoar de mobilitate urbană, una acceptată de finanțator și avizată de Poliția Rutieră”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

PUBLICITATE