Noul senator AUR Neamț: „Romii sunt o plagă socială; Niciun bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea”

Noul senator AUR Neamț, Sorin Lavric, scriitor și doctor în filosofie, a căpătat notorietate în timpul campaniei electorale, în urma unor comentarii rasiste, sexiste şi ofensatoare la adresa femeilor și a minorităţilor.

Printre ieșirile noului parlamentar nemțean se numără:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios
  • Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu în care bărbatul vede o stupiditate crasă
  • Nu sunt admirator al femeilor. Poți să admiri pe cineva pe care-l bănuiești deasupra ta.

Lavric concluzionează că femeia, „văduvită de simțul destinului”, „își găsește mereu ancora pe o orbită cu ștaif bărbătesc”. Fără busola oferită de bărbat, „viața i se irosește în țâfne de autonomie civică”.

Invocând libertatea față de „spiritul de obediență al corectitudinii politice”, Lavric spune în interviul pentru Q Magazine că, la începutul pandemiei, „cei care s-au repezit să se întoarcă au fost țiganii cărora amenințarea virusului le-a secat imboldul de a cerși, a fura și a codoși în țările europene.

Continuă cu declarațiile rasiste în același interviu. „Inșii aceştia sunt o plagă socială pe care numai ipocrizia politicienilor şi numai duplicitatea gazetarilor o trec sub tăcere”.

Cine este Sorin Lavric

Sorin Lavric s-a născut la 27 noiembrie 1967, la Turnu-Severin.

Studii universitare la Bucureşti, Facultatea de Medicină Generală, Institutul Medico-Farmaceutic „Carol Davila” (1987-1993) şi Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucureşti (1991-1996). Doctorat în filozofie la Universitatea din Bucureşti

Este președintele Senatului AUR – surpriza alegerilor parlamentare – și a candidat pentru un loc de senator în Neamț, județ în care AUR s-a clasat pe locul al treilea, după PSD și PNL, cu 14,4% din voturi la Senat și 13,8% la Camera Deputaților.

Lavric, în vârstă de 53 de ani, este scriitor şi doctor în filosofie. Este redactor la „România literară” și director de programe și relații publice la Uniunea Scriitorilor.

Uniunea Scriitorilor din România a anunțat recent că îl dă afară pe proaspătul parlamentar AUR și că se delimitează de „declaraţiile politice radicale” ale acestuia.

Uniunea „a luat act cu stupoare de pe care dl Sorin Lavric, proaspăt parlamentar, le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţara noastră”, se arată într-un comunicat de presă.

Respectivele opinii şi atitudini reprezintă punctele de vedere personale ale dlui Sorin Lavric şi nu angajează în niciun fel Uniunea Scriitorilor din România.

Menţionăm că, în urma implicării sale politice, relaţiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România şi revista „România literară”, în mod firesc şi necesar, iau sfârşit.

Ca uniune de creatori în domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din România este o instituţie democratică, reunind scriitori din toate etniile care trăiesc în ţara noastră, ale căror drepturi le apără şi le promovează. Uniunea nu face politică partizană”, potrivit comunicatului.

PUBLICITATE