Noul purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal este absolvent al C.N. „Petru Rareș” Piatra-Neamț

Fostul jurnalist Ionel Dancă este noul purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal. Decizia a fost luată luni, 30 octombrie, de Biroul Executiv al liberalilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipa Partidului National Liberal s-a intarit astazi (n.r. – 30 octombrie) considerabil prin alaturarea lui Ionel Danca in pozitia de purtator de cuvant al partidului – a fost mesajul postat de liderul liberalilor, Ludovic Orban

Noul purtător de cuvânt al PNL la nivel național este absolvent al Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra Neamț”, promoția 1994, profil real, specializarea fizică-chimie.

Mi-a fost elev în ultimii doi ani de liceu. Chiar dacă era la profilul real, a îndrăgit filosofia, cum făceau mulți liceeni în acea perioadă post-revoluție. Astăzi, cred că este mai greu de înțeles și pentru elevi dar și pentru profesori de unde venea pasiunea pentru filosofie, pentru filosofia morală și cea politică, într-o societate cuprinsă de confuzie. Riguros în ceea ce lucra, dar și ambițios și admirator al valorilor, olimpic la filosofie, a ales, aproape contrastant cu profilul absolvit, dar cum făceau dealtfel mulți dintre elevii foarte buni din liceu, o facultate umanistă, Facultatea de Filosofie a Universității București. I-am urmărit întregul parcurs profesional și uman, și nu pot decât să mă bucur pentru tot ce a realizat. Însă cea mai mare bucurie pentru mine, acum, este că a acceptat propunerea președintelui Ludovic Orban de a veni în familia liberală, ca purtător de cuvânt. Un profesionist deosebit, Ionel Dancă este un om de dreapta, se identifică perfect cu valorile și principiile liberalismului, cu cele ale moralei creștine, un apărător dechis și consecvent al acestora, dispus să lupte pentru schimbarea României. – ne-a declarat consilierul PNL, profesorul Mihai Obreja

Ionel Dancă a fost consilier de stat al Prim-Ministrului Dacian Cioloş pentru proiecte de dezvoltare economică regională (2016) şi Coordonator al Unității Guvernamentale de Asistență Tehnică (UGAT) pentru proiecte de dezvoltare economică regională integrată în Valea Jiului, Roșia Montană – Munții Apuseni și comunitățile marginalizate din Moldova (Vaslui – Iași).

Între 2013 și 2014 a ocupat funcția de consilier al Ministrului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Înainte de a ocupa funcții publice a fost jurnalist, analist economic, realizator și moderator TV. A fost coordonator academic al Masterului ”Politici de integrare europeană” de la Facultatea de Științe Politice – Departamentul de învățământ la distanță din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

De asemenea, a fost doctorand în Științe politice la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative şi are un Master în Doctrina socială creștină la Universitatea Pontificală din Lateran, Roma – Italia și Licența în Filosofie morală și politică la Facultatea de Filosofie de la Universitatea București. – după cum notează pagina de internet a Platformei România 100.

Daca vreodata mi-am dorit sa fiu purtator de cuvant al unui partid politic, din totdeauna mi-ar fi placut sa fiu Purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal. Multumesc mult lui Ludovic Orban pentru propunerea facuta de a prelua aceasta responsabilitate importanta si dificila!

Nu am mai fost membru niciodata al unui partid politic desi toti cei care ma cunosc stiu ca intotdeauna m-am considerat un om de dreapta. Cred in valorile liberale ale drepturilor omului si libertatilor individuale, sustin promovarea liberei initiativei private in economie si intarirea statului de drept si un tratament egal in fata legii pentru toti cetatenii.

Cred ca Partidul National Liberal este si trebuie sa fie principala forta politica de dreapta care trebuie sa ofere speranta si incredere intr-o alternativa la actuala guvernare populista si distructiva. Atacul la Justitie pentru interese personale si haosul din economie trebuie sa inceteze.

Adversarii PNL nu sunt pe partea dreapta a scenei politice. PNL si toate grupurile active din societate, cu totii suntem de aceeasi parte a baricadei si cu totii credem in adevarul: Coruptia ucide!

Romania are nevoie de un alt fel de face politica si de a guverna tara iar acest lucru se poate intampla doar cu oameni onesti si profesionisti care se implica in politica. Eu am facut acest pas anul trecut, in guvernul condus de Dacian Ciolos si nu regret, dimpotriva voi fi intotdeauna mandru ca am facut parte din echipa lui. La fel acum, sunt convins ca nu voi regreta decizia de astazi de a accepta propunerea lui Ludovic Orban.

Multumesc lui Ludovic pentru incredere si colegilor liberali din Biroul executiv care au votat in unanimitate numirea mea in functia de Purtator de cuvant al PNL. – a fost mesajul noului purtător de cuvânt al PNL, Ionel Dancă

PUBLICITATE