Noul loc de joacă din Piatra-Neamț s-a ÎNCHIS după incidentul de duminică

Primăria municipiului Piatra-Neamț a decis închiderea noului loc de joacă după incidentul de duminică, în care o fetiță de 5 ani a ajuns la spital.

Potrivit reprezentanților primăriei, începând de ieri seară locul de joacă a fost închis până vor fi montate niște panouri mai mari de avertizare și până constructorul va monta și panouri de siguranță (o măsură suplimentară de protecție)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim că fetița de 5 ani a ajuns, ieri, la spital, după ce a căzut de la aproximativ 2 metri în cap.

Copila a rămas mai multe minute inconștientă și a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță pentru a fi transportată la UPU a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Totodată, în urma unei plângeri, Poliția Neamț a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Se pare că noul loc de joacă, deschis în urmă cu o lună de zile și care a costat peste 90.000 de euro (vezi articolul AICI) este destul de periculos pentru copii. Unii părinți susțin că are suprafețe alunecoase și nu sunt elemente care să împiedice căderea.

La momentul construirii noului loc de joacă conducerea primăriei Piatra-Neamț dădea asigurări că va ”primul loc de joacă modern, sigur și atrăgător”. – notează MESAJUL.ro

După accidentul fetiței, viceprimarul USR-PLUS al municipiului nu a mai fost așa de convins că locul de joacă este atât de sigur, declarând pentru ziarulatitudineadeneamt că „Din momentul în care a început montarea locului de joacă, eu am spus că trei tronsoane nu sunt în regulă, am cerut kit de siguranță și mi-au explicat că de fapt nu trebuie.” 

Noul loc de joacă din Piatra-Neamț face victime

PUBLICITATE