Noua tulpină de coronavirus, o adevărată amenințare pentru Europa. A ajuns și în Italia

Noua tulpină de coronavirus a apărut la jumătatea lunii septembrie la Londra sau în comitatul Kent, iar în prezent tinde să devină forma ”dominantă” în Marea Britanie şi a provocat o creştere puternică a spitalizărilor în decembrie, astfel că la Londra şi într-o parte a Angliei a fost instituit nivelul maxim de restricţii antiepidemice.

Noua variantă, identificată în Marea Britanie, se răspândește cu 70 la sută mai repede decât forma existentă până acum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Numărul cazurilor de Covid-19 din Marea Britanie a crescut cu 35.928, duminică, cel mai mare număr zilnic atins de la începutul pandemiei

Potrivit ECDC şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină au fost deja confirmate în afara Marii Britanii, respectiv nouă cazuri în Danemarca şi câte unul în Olanda şi Australia.

Și Italia are un pacient confirmat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Conform Ministerului Sănătății, pacientul s-a întors zilele trecute din Marea Britanie cu un avion ce a aterizat la aeroportul Fiumicino.

Acesta a fost testat pozitiv cu noua varianta găsită în ultimele săptămâni în Mare Britanie.

Pacientul și partenerul său se află în izolare și au urmat, împreună cu alți membri ai familiei și contacte strânse, toate procedurile stabilite de Ministerul Sănătății.

Statele europene, printre care și România, au început să își închidă granițele călătorilor din Regatul Unit duminică din cauza îngrijorărilor că o nouă tulpină a coronavirusului ar putea fi importată din Marea Britanie

PUBLICITATE