Nouă români au murit într-un accident în Ungaria. Şoferul era LIVE pe Facebook (VIDEO)

Nouă români şi-au pierdut viaţa, marţi (22 mai), pe o şosea din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta. Aceştia se aflau într-un microbuz al cărui şofer a trecut pe contrasens şi a intrat din plin într-un TIR.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ACTUALIZARE:  Purtătorul de cuvânt al Ministerului român de Externe, Paul Ciocoiu, a declarat pentru Digi24 că microbuzul era înmatriculat în județul Mureș.

În accident a fost implicat un microbuz (înmatriculat în România) care se deplasa către România dinspre Slovenia și care s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens.

„În accident, conform datelor primare, au fost uciși nouă adulți – două femei și șapte bărbați, toți fiind în microbuz. Șoferul camionului a fost rănit.” – informează Poliția din Ungaria

Impactul a fost atât de puternic, încât în microbuz nu au existat supraviețuitori. Jurnaliștii maghiari relatează că microbuzul era atât de distrus în urma impactului, încât pompierii au fost nevoiţi, să taie caroseria, ca să-i poată scoate pe pasageri din interior.

ACTUALIZARE MAE: Conform ultimelor informații obținute în cursul nopții de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetățenie română. Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei. Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului.

Conform ultimelor informații obținute de Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în urma operațiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă. – notează un comunicat MAE:

Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului.

Trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe bază de ADN. MAE a solicitat autorităților române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgență, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.

Totodată, având în vedere numărul mare de victime, ministrul afacerilor externe a dispus activarea Fondului special de urgență aflat la dispoziția ministerului, în vederea suportării costurilor legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite. 

De asemenea, Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate a fost activat în cadrul Celulei de Criză a MAE, pentru preluarea tuturor solicitărilor de asistență din partea familiilor.
Celula de Criză a MAE își continuă activitatea 24/7 până la finalizarea tuturor demersurilor de identificare a victimelor accidentului și repatrierea trupurilor neînsuflețite.
Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie, acordând asistență consulară inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate.

Șoferul microbuzului a filmat momentul impactului cu camionul ce venea din față. Ultimele clipe din viața celor 9 români au fost surprinse de șoferul inconștient pentru că acesta făcea un live pe Facebook.

Vă avertizăm că imaginile de mai jos pot avea un puternic impact emoţional!

PUBLICITATE