Noua listă cu ţările de unde nu te întorci în izolare. Putem călători în Italia și Franța

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca românii care vin din Italia și Franța să nu mai intre în carantină sau autoizolare la domiciliu. Decizia intră în vigoare începând de marți, 23 iunie. În plus, se reiau zborurile spre și dinspre aceste țări.

Noile țări sunt Italia, Franța (Franța Metropolitană), Irlanda, Finlanda și Estonia. De asemenea, se vor relua și zborurile înspre/dinspre aceste țări, se arată în Hotărârea nr.31 din 22.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, din 23 iunie 2020, toți cei ce vor reveni în România din: Italia, Franța, Irlanda, Estonia, Finlanda, Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, și Ungaria nu vor mai fi obligați să intre în izolare / carantină.

Zborurile către şi dinspre ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Mai jos, comunicatul oficial al Grupului de Comunicare Strategică:

Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde).

Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă.

Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro.

În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori.

PUBLICITATE