Noile modificări ale Codului Rutier intră în vigoare astăzi. Cazurile când se suspendă permisul

Noile modificări ale Codului Rutier intră în vigoare astăzi, 27 februarie. Astfel, viteza, claxoanele și depășirile în trafic se vor plăti, de acum, cu permisul. Manevrele periculoase îi pot lăsa pe șoferi fără permis până la 120 de zile. Tot de astăzi, amenzile vor putea fi și duble pentru nerespectarea regulilor de circulație. 

Între 580 și 725 de lei – atât va fi amenda pentru șoferii care claxonează fără motiv. Tot atât vor plăti și cei care dau flash-uri sau șicanează în trafic. Nu vor da doar bani ci și permisul, pentru 30 de zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sunt doar câteva dintre modificările aduse Codului Rutier, care definesc comportamentul agresiv al conducătorilor auto. Cele mai multe dintre modificări vizează abaterile de la regulile de circulație pedrumurile interne.

Depășirile periculoase care duc la producerea de accidente vor fi sancționate cu până la 2.900 de lei, plus suspendarea permisului timp 90 de zile.

Neacordarea de prioritate va fi sancțioată cu maximum 1.160 de lei și suspendarea permisului timp de 2 luni, iar șoferii care depășesc limita maximă de viteză cu mai mult de 70 de kilometri la oră vor rămâne pietoni 120 de zile fără a avea dreptul de reducere a perioadei de suspendare

PUBLICITATE