Noi restricții în România! Masca, obligatorie. Nou program pentru magazine și localuri

În România redevine obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile, iar aceasta trebuie să fie doar tip medical sau FFP2.

Decizia a fost luată miercuri de Comitetul pentru Situații de Urgență, care a stabilit prelungirea stării de alertă și restricțiile care vor fi în vigoare în contextul valului 5 al pandemiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Decizia CNU vizează prelungirea stării de alertă în România pentru alte 30 de zile, începând cu 8 ianuarie. Noile măsuri decise de CNSU urmează să fie aprobate prin hotărâre de guvern.

Magazinele și restaurantele pot rămâne în continuare deschise până la ora 22.00.

Vor exista limitări pentru activitatea restaurantelor, pentru spectacole sau evenimente sportive, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

La incidență COVID sub 1 la mia de locuitori, majoritatea activităților vor fi permise la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau care au un test COVID negativ.

La incidență peste 3 la mie, capacitatea va fi de 30%.

De asemenea, CNSU propune ca, „pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate”.

Vezi aici documentul cu toate restricțiile

Anexa la HCNSU nr 1 din 05.01.2022 masuri prelungire
PUBLICITATE