Noi restricții în Neamț. Certificatul COVID, obligatoriu în Piatra-Neamț și alte localități (29 septembrie)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a hotărât noi măsuri de limitare şi prevenire a răspândirii COVID-19 în mai multe localități din județul Neamț.

Este vorba despre mai multe localități din Neamț, unde rata de infectare a depășit limita pentru care sunt aplicate noi restricții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai jos, HOTĂRÂREA CJSU:

Art. 1. (1) Se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(2) Se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(3) Se interzice organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(4) Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(5) Se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(6) Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20,00 – 5,00, în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, cu următoarele excepţii:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

(7) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase din comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(8) Este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, din această localitate, doar pentru persoanele cazate în cadrul unităţilor respective.

(9) Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise, în comuna Făurei, judeţul Neamţ, în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii, al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor

(10) Se interzice activitatea în baruri, cluburi şi discoteci în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(11) Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00 – 18,00, în comuna Făurei (6,31), unde incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori. Unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane şi rutier de mărfuri îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

(12) Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

(13) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile depăşeşte 6/1.000 locuitori.

(14) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile depăşeşte 6/1.000 de  locuitori.

(15) În situaţia în care operatorii economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se află într-una din situaţiile menţionate anterior, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (de tip take away).

 

Art. 2. (1) Este permisă desfăşurarea competiţiilor sportive în spaţiile închise sau deschise cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii.

(2) Sunt permise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii.

(3) Sunt permise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1.000 locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii.

(4) Sunt permise organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii.

(5) Sunt permise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, cu participarea a cel mult 10 de persoane care nu locuiesc împreună.

(6) Este permisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(7) Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior şi de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătăţii, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(8) Se permite organizarea de conferinţe cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(9) Se permite, în condiţiile Legii nr. 60/1991, republicată, organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, şi cu respectarea următoarelor măsuri:

  1. a) purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;
  2. b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară mitingul sau demonstraţia;
  3. c) menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil;
  4. d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfăşurării mitingului sau a demonstraţiei;
  5. e) aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

(10) Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar   5,00 – 2,00, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(11) Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în interiorul centrelor comerciale în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Accesul în zonele de consum astfel delimitate şi amenajate este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

(12) Este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, din aceste localităţi, doar pentru persoanele cazate în cadrul unităţilor respective.

(13) Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise, în municipiul Piatra Neamţ şi în comunele Costişa, Urecheni, Borleşti, Stăniţa şi Farcaşa, judeţul Neamţ, în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii, al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor

(14) Este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

(15) Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în comunele Costişa (5,13), Gârcina (4,93), Urecheni (4,70), Girov (4,33) şi Borleşti (4,05), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(16) Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică de 4/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

(17) Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(18) Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(19) Este permisă activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5,00 – 24,00 în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(20) Este permisă activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00 în municipiul Piatra Neamţ (3,15) şi în comunele Costişa (5,13), Urecheni (4,70), Borleşti (4,05), Stăniţa (3,31) şi Farcaşa (3,26), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

           (21) În situaţia în care operatorii economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se află într-una din situaţiile menţionate anterior, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (de tip take away).

Art. 3. (1) Este permisă desfăşurarea competiţiilor sportive în spaţiile închise sau deschise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane, în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii.

(2) Sunt permise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(3) Sunt permise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane, în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii,

(4) Sunt permise organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii.

(5) Sunt permise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

(6) Este permisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(7) Este permisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 300 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(8) Este permisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) până la capacitatea maximă a spaţiului în exterior în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(9) Este permisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în interior în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

(10) Este permisă organizarea de evenimente private aferente meselor festive, cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în exterior sau în interior în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

(11) Este permisă organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior şi de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii, în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(12) Este permisă organizarea de conferinţe cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii, în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(13) Este permisă organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de maximum 100 de persoane, în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05),  unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi cu respectarea următoarelor măsuri:

  1. a) purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;
  2. b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară mitingul sau demonstraţia;
  3. c) menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil;
  4. d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfăşurării mitingului sau a demonstraţiei;
  5. e) aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

(14) Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase până la capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00 în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(15) Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora până la capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00, în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(16) Sunt permise prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, în municipiul Roman şi în comunele Rediu, Bălţăteşti, Pângăraţi, Cordun, Români, Alexandru cel Bun şi Horia, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii, al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

(17) Este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00 în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

(18) Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness până la capacitatea maximă a spaţiului în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

(19) Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness până la capacitatea maximă a spaţiului în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

(20) Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc până la capacitatea maximă a spaţiului în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(21) Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(22) Este permisă activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00 în municipiul Roman (2,30) şi în comunele Rediu (2,48), Bălţăteşti (2,45), Pângăraţi (2,42), Cordun (2,41), Români (2,19), Alexandru cel Bun (2,13) şi Horia (2,05), unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Art. 4. (1) Măsurile prevăzute la art. 1, art. 2 şi art. 3 intră în vigoare începând cu data de 30 septembrie 2021, ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi analizate la expirarea perioadei de 14 zile, în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor.

(2) Măsurile prevăzute la art. 1 pct.6 şi pct.11 nu se mai aplică dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori.

(3) Măsurile prevăzute la art. 1 pct.6 nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19 şi persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin documente, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea acestora.

(4) Se menţin măsurile stabilite în precedentele hotărâri ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, urmând a fi analizate la expirarea perioadei de 14 zile, în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor.

Art. 5. (1) Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor administrativ-teritoriale nominalizate.

(2) Autorităţile administraţiei publice locale din localităţile menţionate, din judeţul Neamţ vor aduce la cunoştinţă publică prevederile prezentei hotărâri, prin afişarea acesteia pe raza unităţilor administrativ teritoriale.

PUBLICITATE