Noi restricții în mai multe localități din Neamț (22 ianuarie)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât noi măsuri de limitare şi prevenire a răspândirii COVID-19 la nivelul mai multor localități din Neamț.

Noile măsuri vin după ce rata de infectare în această localitate a depășit 1.5/1000 de locuitori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

HOTĂRÂREA CJSU:

Art. 1. (1) Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în municipiul Piatra Neamţ (2,76), orașul Târgu Neamț (1,57) şi comunele Grinţieş (2,52), Dămuc (2,01), Dumbrava Roşie (1,93), Ţibucani (1,77), Săvineşti (1,64),  unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

 (2) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00, în municipiul Piatra Neamţ (2,76), orașul Târgu Neamț (1,57) şi comunele Grinţieş (2,52), Dămuc (2,01), Dumbrava Roşie (1,93), Ţibucani (1,77), Săvineşti (1,64), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în municipiul Piatra Neamţ (2,76), orașul Târgu Neamț (1,57) şi comunele Grinţieş (2,52), Dămuc (2,01), Dumbrava Roşie (1,93), Ţibucani (1,77), Săvineşti (1,64), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Art. 2. (1) Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în localităţile din judeţul Neamţ în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

(2) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00, în localităţile din judeţul Neamţ în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în localităţile din judeţul Neamţ în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

Art. 3. (1) Măsurile prevăzute la art. 1 intră în vigoare începând cu data de 23 ianuarie 2021, ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile.

(2) Se menţin măsurile stabilite în precedenta hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, urmând a fi analizate la expirarea perioadei de 14 zile, în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor.

Art. 4. (1) Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor administrativ-teritoriale nominalizate.

(2) Autorităţile administraţiei publice locale din judeţul Neamţ vor aduce la cunoştinţă publică prevederile prezentei hotărâri, prin afişarea acesteia pe raza unităţilor administrativ teritoriale.

PUBLICITATE