Noi restricții în mai multe localități din Neamț (19 februarie)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât noi măsuri de limitare şi prevenire a răspândirii COVID-19 la nivelul mai multor localități din Neamț.

Noile măsuri vin după ce rata de infectare în aceste localități au peste 1.5 cazuri la mia de locuitori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

HOTĂRÂREA CJSU:

Art. 1. (1) Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în municipiile Roman (1,93), Piatra Neamţ (1,73) şi comunele Alexandru cel Bun (2,13), Bâra (2,00), Români (1,69), Negreşti (1,66), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

 (2) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00, în municipiile Roman (1,93), Piatra Neamţ (1,73) şi comunele Alexandru cel Bun (2,13), Bâra (2,00), Români (1,69), Negreşti (1,66), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în municipiile Roman (1,93), Piatra Neamţ (1,73) şi comunele Alexandru cel Bun (2,13), Bâra (2,00), Români (1,69), Negreşti (1,66), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Art. 2. (1) Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în localităţile din judeţul Neamţ în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

(2) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00, în localităţile din judeţul Neamţ în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în localităţile din judeţul Neamţ în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

Art. 3. (1) Măsurile prevăzute la art. 1 intră în vigoare începând cu data de 20 februarie 2021, ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile.

(2) Se menţin măsurile stabilite în precedentele hotărâri ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, urmând a fi analizate la expirarea perioadei de 14 zile, în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor.

Art. 4. (1) Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor administrativ-teritoriale nominalizate.

(2) Autorităţile administraţiei publice locale din judeţul Neamţ vor aduce la cunoştinţă publică prevederile prezentei hotărâri, prin afişarea acesteia pe raza unităţilor administrativ teritoriale.

PUBLICITATE