Noi restricții în localități din Neamț (2 noiembrie)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât noi măsuri de limitare şi prevenire a răspândirii COVID-19 și la nivelul comunelor Alexandru cel Bun și Dumbrava Roșie.

Noile măsuri vin după ce rata de infectare în aceste localități a depășit 3/1000 de locuitori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată, alte 9 localități se află sub incidența de peste 1,5 la mie, având, de asemenea, noi restricții.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ
HOTĂRĂŞTE:

Art. 1. (1) Se interzice organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în comunele Alexandru cel Bun (3,43) și  Dumbrava Roșie (3,40) din județul Neamț, unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(2) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, din  comunele Alexandru cel Bun (3,43) și  Dumbrava Roșie (3,40) din județul Neamț, unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(3) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din comunele Alexandru cel Bun (3,43) și  Dumbrava Roșie (3,40) din județul Neamț, unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(4) Este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, din aceste localități, doar pentru persoanele cazate în cadrul unităților respective.

(5) Este permisă activitatea operatorilor economici, din aceste localități, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în exteriorul clădirilor (terase).

(6) În situația în care operatorii economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se află într-una din situațiile menționate în prezentul articol,  se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Art. 2. (1) Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, în orașul Târgu Neamț (1,84) și comunele Pângărați (2,77), Ceahlău (2,51), Războieni (2,33), Brusturi (2,30), Bicazu Ardelean (2,14), Petricani (1,78), Urecheni (1,74), Valea Ursului (1,68), unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(2) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, în orașul Târgu Neamț (1,84) și comunele Pângărați (2,77), Ceahlău (2,51), Războieni (2,33), Brusturi (2,30), Bicazu Ardelean (2,14), Petricani (1,78), Urecheni (1,74), Valea Ursului (1,68), unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în orașul Târgu Neamț (1,84) și comunele Pângărați (2,77), Ceahlău (2,51), Războieni (2,33), Brusturi (2,30), Bicazu Ardelean (2,14), Petricani (1,78), Urecheni (1,74), Valea Ursului (1,68), unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Art. 3. (1) Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în localitățile din județul Neamț în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

(2) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 -23.00, în localitățile din județul Neamț în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, în localitățile din județul Neamț în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

Art. 4. (1) Măsurile prevăzute la art. 1 și art. 2 intra în vigoare începând cu data de 3 noiembrie 2020, ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile.

(2) Se mențin măsurile stabilite în precedentele hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, urmând a fi analizate la expirarea perioadei de 14 zile, în funcție de incidența cumulată a cazurilor.

Art. 5. (1) Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și unităților administrativ-teritoriale nominalizate.

(2) Autoritățile administrației publice locale din județul Neamț vor aduce la cunoștință publică prevederile prezentei hotărâri, prin afișarea acesteia pe raza unităților administrativ teritoriale.

PUBLICITATE