Noi reguli privind vizita aparținătorilor în Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț

Comitetul Director al Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț a aprobat în urmă cu două zile un nou regulament de acces pentru aparținătorii pacienților internați în unitatea medicală.

Astfel, începând cu data de 26 iulie, pe o perioadă de 30 de zile, se suspendă efectuarea vizitelor aparţinătorilor, fiind permise doar la pacienţii aflaţi în stare critică și cu respectarea următoarelor reguli:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Art. 1:

(1) începând cu data prezentei hotărâri, pentru o perioadă de 30 de zile, se suspendă efectuarea vizitelor aparţinătorilor la pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

(2) Sunt permise vizite ale aparţinătorilor, pe perioada spitalizării la pacienţii aflaţi în stare gravă sau în stare terminală, doar pe baza unei cereri aprobată de medicul şef secţie / coordonator compartiment sau medicul de gardă.

(3) in condiţiile art. 1 alin. (2), programul de vizite al aparţinătorilor la pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ este de luni până duminică în intervalul 14:00 – 18:00.

(4) Programul de primire al pachetelor pentru pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ este de luni până duminică în intervalul 10:00 – 12:00 şi 16:00 – 18:00.

(5) Accesul aparţinătorilor la pacienţii aflaţi în stare gravă sau în stare terminală este permis cu respectarea următoarelor reguli:

  • fiecare pacient internat poate fi vizitat de câte o singură persoană, nu mai mult de 15 minute, in intervalul precizat la art. 1 alin. (3);
  • in fiecare salon nu pot fi mai mult de doi aparţinători simultan;
  • apartinătorii vor fi insotiţi de personalul secției /compartimentului în care este internat pacientul vizitat, de la intrarea in pavilion, până la salonul pacientului, precum şi până la părăsirea pavilionului, cu respectarea circuitelor epidemiologice;
  • aparţinătorii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ sunt obligaţi să poarte echipament de protecţie (mască de protecţie, botoşi şi halat de unică folosinţă), echipament asigurat de secţia / compartimentul vizitat, pentru limitarea şi prevenirea infecţiilor asociate asistenţei medicale;

Art. 2.

În timpul vizitei la pacienti, apartinătorii vor fi informati cu privire la obligativitatea respectării următoarelor reguli:

  • să nu se aseze pe patul pacientului sau sa isi puna lucrurile personale pe patul pacientului;
  • să nu atinga mesele de tratament, carucioarele de pansamente, echipamente sau aparatura medicala;
  • să nu atinga recipientele inscriptionate cu mesaje, avertizoare de risc, de ex pictograma de „risc biologic”;
  • se vor respecta indicatiile medicului curant cu privire la alimentele permise, in functie de specificul afectiunii si al procedurilor de diagnostic sau tratament aplicat;
  • se vor respecta indicatiile asistentei de salon cu privire la modul de depozitare al alimentelor aduse de acasa;
  • aparţinătorii vor respecta indicatiile personalului medico-sanitar privitoare la masurile aplicate in situatiile epidemiologice deosebite (carantina, etc).
PUBLICITATE